Izrada jyotish horoskopa
Za izradu jyotish horoskopa potreban je datum, točno vrijeme i mjesto rođenja. Nakon izrade horoskopa sami možete izabrati između više ponuđenih opcija:
1. Osobno doći na jyotish savjetovanje
2. Savjetovanje putem Skype-a ili telefonski
3. Snimljeni horoskop u audio zapisu na CD - u, poslat na vašu adresu
4. Kombinacija osobnog dolaska i pri tome snimljenog horoskopa
5. Horoskop u pisanom obliku, poslan na vaš email.

KONTAKT >>


Što možemo saznati ako izradimo svoj jyotish horoskop?

S punim pravom možemo reći da jyotish savjetovanje predstavlja nezamjenjivu metodu koja nam pomaže da zavirimo u svoju budućnost.

Tko smo? Kamo idemo? Zašto nam se nešto događa? Kako da promijenimo ili izbjegnemo neugodnu situaciju? Sve su to pitanja koja sebi često postavljamo a odgovore na njih možemo dobiti u jyotishu.
Na jyotish horoskop možemo gledati kao na “otisak naše duše”, kao na kartu koja nam služi za ispravnu životnu orijentaciju.

Horoskop se sastoji od 12 kuća, 12 znakova i od 9 planeta čijom međuigrom i beskonačnim kombinacijama dolazimo do odgovora na pitanja koja nas zanimaju. Tako kroz jyotish možemo vidjeti gotovo sva područja života: zdravlje, ljubav, brak, odnose, djecu, posao, uspjeh u karijeri, financijsku situaciju, nekretnine, roditelje, braću i sestre, duhovni rast, prošlu karmu i prošle živote, talente kao i nedostatke, životnu svrhu itd.

Pomoću daša sustava ili planetarnih razdoblja možemo se vremenski orijentirati i saznati koji planet/planeti trenutno utječu na naš život. Također, možemo saznati koji su planetarni periodi za nas povoljni ili manje povoljni, što za vrijeme njihova trajanja možemo očekivati, na što moramo pripaziti i na što se možemo usmjeriti.

Jyotish horoskop kompatibilnosti između nas i partnera otkriva glavne elemente slaganja i neslaganja, upućuje nas da napravimo kvalitetan odabir, te da pokušamo ispraviti sve one sadržaje u nama koji nas sprečavaju da uživamo u kvalitetnom partnerskom i ljubavnom životu.

Kroz analizu jyotish horoskopa dolazimo i do preventivnih mjera koje nam služe da ublažimo nadolazeće, nepovoljne planetarne utjecaje. Za to nam služe planetarne mantre koje se podučavaju u okviru planetarnih meditacija.

Putem godišnjeg horoskopa otkrivamo glavne smjernice i događanja u okviru jedne godine.


Pogledajte primjere natalne karte:

Osho Rajneesh, 11.12.1931.17.13. Indija


Natalna karta pripada kontroverznom indijskom guru – u, popularnom Oshu.
Ako bacimo površan pogled na njegovu kartu odmah možemo uočiti velike posebnosti koje su prisutne u karti.
Čak pet planeta smješteno je u njegovoj 8. horoskopskoj kući, kući koja vlada s misterijima, tajnim znanjima, dubinama misli, s putovanjima u strane zemlje i s kontroverzijama. Mjesec ili Čandra u ovoj kući ukazuje da je njegova personalnost fokusirana na tom području.
Jupiter je egzaltiran u 3. kući u znaku Raka ukazujući na velike govorničke sposobnosti, na sposobnosti koje "hipnotiziraju" slušaoce, posebno zbog aspekta Rahua na 3. kuću i na Jupitera. Egzaltirani Jupiter čini od njega izvrsnog pripovjedača.Položaj Ketua u 5. kući omogučuje mu duboke uvide u živote drugih ljudi, posebno jer se nalazi u znaku Djevice.
Vladar ascedenta Venera ili Šukra nalazi se zajedno s Merkurom i Mjesecom u filozofskom znaku Strijelca dajući mu duboko filozofsku prirodu. Merkur je pri tome smješten u nakšatri (zvijezdi) Muli koja prodire u samo središte stvari.
Mnoštvo planeta u 8.kući (8.kuća predstavlja novac dobiven od drugih ) daje mu obilje materijalnih donacija koje je tijekom života dobio od svojih sljedbenika pa je smatran jednim od najbogatijih Guru-a u 70 - tim godinama 20. stoljeća.
Vladari 7, 9. i 12. kuće tj. kuća koje su povezane uz život u inozemstvu, te uz odnose sa strancima svi se oni nalaze u 8. kući. Također, ovi položaji ukazuju i na njegovo eksperimentiranje s grupnom seksualnošču svojih sljedbenika zbog čega je došao na loš glas kako u SAD – u, tako i u Indiji. Zbog toga je čak izbačen iz SAD – a u razdoblju Ketua koje je trajalo od srpnja 1978. do srpnja 1985. godine. Naime, Ketuov položaj u 6. kući u Navamša karti ukazuje na brojne neprijatelje tijekom tog razdoblja. K tome je pridonio i položaj vladara ascedenta, Venere u nakšatri Mula koja donosi nagli uspon ali i nagli pad, što se Oshu upravo i dogodilo.

Edgar Cayce, 18.3. 1877. 15.00. Hopkinsvil


Slijedeći horoskop pripada jednom od najpoznatijih vidovnjaka 20. stoljeća tzv. spavajućem proroku koji je svoje vizije primao u stanju svijesti sličnom spavanju.
Kao i u slučaju Oshovog horoskopa i ovdje imamo naglašenu 8. kuću koja ukazuje da je Edgar Cayce imao pristup skrivenim područjima i dimenzijama. Ipak, postoji puno horoskopa sa naglašenom 8. kućom a bez povezanosti s ezoteričnim područjima. To je zbog toga što planeti djeluju na svjetovnom, egzoterijskom nivou, naglašavajući npr. nasljedstvo ili seksualnost a ne duhovna područja. Naime, 8. kuća vlada i s nasljedstvima, s novcem bračnog partnera ili s novcem dobivenim od drugih ljudi, također i sa kroničnim bolestima. Budući se Rahu nalazi u ovoj kući u svojem vlastitom znaku Vodenjaka on naglašava zračnu i mističnu stranu ovog znaka. Možemo primjetiti da je Rahu u konjunkciji sa suvladarom Vodenjaka Saturnom što pomaže stabilizaciji Rahuove energije i omogučuje mu funkcioniranje na višim planovima.
Rahu je također , u bliskoj konjunkciji i s Merkurom, vladarom 12. kuće smještenom u 8. kuću. Merkur prenosi energije 12. kuće te povezuje psihičku percepciju (8. kuća) sa snom i spavanjem (12. kuća). Zbog toga i nije čudno da je vizije i poruke dobivao u stanju svjesnog sna. Merkurova bliska konjunkcija s Rahuom daje mu mogučnost realizacije ovih potencijala za vrijeme života. Također, Rahu i Merkur smješteni su u nakšatri Satabišaka. Satabišaka je mistična zvijezda koja je povezana uz iscjeljivanje.Njegovo Sunce nalazi se u 9. kući u znaku Riba što ukazuje na njegov konzervativan, krščanski pristup. Vladar ascedenta Mjesec u 10. kući u Ovnu daje mu jednostavan pristup životu. Oni koji su ga poznavali znali su da je on u budnom stanju svijesti običan, slaboobrazovani čovjek. Mjesec, vladar njegovog ascedenta, koji vlada spoznajom višeg Sebstva nema odnos s energijama 8. kuće . To ukazuje da Cayce nikada nije razumio mehanizam objava i viđenja te se u normalnom stanju svijesti uopće nije sjećao što je u izmjenjenom stanju kazivao. Drugim riječima, njegov svjesni um predstavljen Mjesecom nije bio povezan s njegovim nesvjesnim umom (8. kuća).
To je razlog zašto nije mogao ostvariti svoje talente i sposobnosti za vrijeme Mahadaša ili glavnih perioda Sunca i Mjeseca, bez obzira što ih je postao svjestan već u svojoj najranijoj dobi. Razdoblje Mjeseca usmjerilo ga je prema uobičajenom poslu nakon završetka školovanja.

U svojoj 22. godini života imao je neobičnu bolest koju niti jedan liječnik nije mogao dijagnosticirati. To je dovelo do potpune nesposobnosti govora. Njegov Ketu u 2. kući (kuća govora) uzrokuje ovakvu situaciju. Budući je Sunce dispozitor Ketua to se desilo u njegovoj 22. godini kada Sunce pokazuje svoje pune učinke. Kao što je poznato Ketuov dispozitor je planet koji označava sakrivene potencijale. Sunce je smješteno u povoljnu 9. kuću (kuća sudbine) te mu je pomoglo da ostvari svoju životnu zadaću. On je iscjelio samog sebe pomoću svojih kanaliziranih poruka i od tada je stalno pratio nadolazeće poruke koje se nisu odnosile samo na njega.

Od svoje 24. godine života započeo je liječiti druge i to je potrajalo do kraja njegovog života. To se dogodilo na početku Mahadaše Marsa ili glavnog razdoblja Marsa. Mars je vladar 10. kuće i smješten je u 6. kuću (kuća liječenja) u njemu pozitivan, vatreni znak Strijelca. Jupiter, vladar 6. i 9. kuće združen je s Marsom te s njim tvori Rajayogu (kraljevsku kombinaciju). To je bila njegova sudbina ili dharma (životna svrha) da iscjeljuje druge kroz energije 8. kuće.

Konjunkcija Jupitera i Marsa u povoljnom znaku Strijelca ukazuje da je Edgar Cayce postao poznat i slavan za vrijeme svojeg života zbog svojih iscjeljujućih sposobnosti.

Ako još malo razmotrimo 8. kuću tada možemo uočiti da je Rahu smješten s njemu prijateljskim planetama Saturnom, Merkurom i Venerom. Takav položaj djeluje bez obstrukcije te sve planete podržavaju jedna drugu. Drugi zanimljiv čimbenika je da su sve planete udaljene jedna od druge 5 stupnjeva što znači da su im energije usklađene.

Na početku Rahuove mahadaše Cayce je započeo s objavama o budućnosti, te je govorio o temama kao što je astrologija, reinkarnacija, o drevnim civilizacijama poput Egipta, Indije kao i o nestaloj Atlantidi. Sva ova područja povezana su sa znakom Vodenjaka.

Vladar 4. kuće Venera smještena je u 8. Kuću, u konjunkciji s Merkurom, vladarom 12. kuće kao i sa Saturnom vladarom 8. kuće ukazujući na njegovu sposobnost da bude "vremenski putnik". Naime, 4. kuća označava prošlost, 8. kuća je povezana s vremenskim ciklusima, dok 12. kuća predstavlja budućnost.

Budući je Rahu izuzetno snažan u Vodenjaku, on postaje kanal za kombinaciju energija Merkura, Venere i Saturna. Rahu je najvažniji planet u natalnoj karti Edgara Caycea budući objedinjuju ove planete. Također, on se povezuje uz astralno područje kao i uz "zapise akaše" (univerzalna biblioteka u kojoj je zapisana prošlost, sadašnjost i budućnost.

Ketu u 2. kući ukazuje da je često živio u financijskoj oskudici . Ako je želio kroz svoja "čitanja" i objave zaraditi nešto novca vrlo brzo je dobivao fantomske bolove i bolesti. Također, planeti povezani uz iscjeljenja Mars i Jupiter nisu povezani s vladarima 2. i 11. Kuće (kuće dobitaka i financija).

Saturn je uz Rahua glavni karmički planet tako da je čitav njegov život bio usmjeren prema događanjima 8. kuće. Cayce je umro u razdoblju Saturna, budući je Saturn maraka planet (onaj koji može ukazivati na smrt) za ascedent Raka. Saturn je vladar 8. u 8. kući što znači da je imao sposobnost da predvidi vlastitu smrt.